Header Ads

ΤΟ ΠΑΜΕ για το γλεντι στην πλατεία

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Τρίτη 30 Αυγούστου στις 9:00 το βράδυ θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία το γλέντι αλληλεγγύης των ανέργων, των εργαζομένων, των μεταναστών και των προσφύγων.
Είναι ένας θεσμός που καταξιώθηκε από την στήριξη και τη συμμετοχή χιλιάδων συμπολιτών μας κάθε χρόνο. Γίνεται με το μεράκι των συνδικάτων της πόλης και αγκαλιάζεται κάθε χρόνο από περισσότερο κόσμο.
Τα έσοδα προορίζονται για τα Λαϊκά μαθήματα, τον ΕΑΣ Μαχητής, την εργατική λαϊκή οικογένεια, τους ανέργους, τους πρόσφυγες-μετανάστες, συνολικά τους αγώνες των εργατικών σωματείων.
Φέτος για πρώτη φορά, η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να εμποδίσει την εκδήλωση. Δείχνει «ευαισθησία» που δεν έδειξε όταν παραχωρούσε την πλατεία σε εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, στην Ένωση Ξενοδόχων, σε ΜΚΟ και φυσικά στις εκδηλώσεις της Εκκλησίας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά, στέκονται απέναντι στο ταξικό εργατικό κίνημα. Η Δημοτική Αρχή ήδη από τον περασμένο χειμώνα αρνήθηκε να παραχωρήσει αίθουσες διδασκαλίας για να γίνουν τα λαϊκά μαθήματα, είναι αυτή που αρνείται να μειώσει τα τέλη για τους ανέργους, όπως ζητούν τα συνδικάτα. Είναι αυτή που συνεχίζει τις διακοπές νερού στα λαϊκά σπίτια την ίδια ώρα που γνωμοδοτεί θετικά για το διπλασιασμό άντλησης νερού σε μία από τις δύο βιομηχανίες εμφιάλωσης του Νομού.
Κατανοούμε ότι η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος δεν ασχολούνται με τη λύση των προβλημάτων μιας και οι ίδιο δεν βιώνουν τα ίδια προβλήματα με εμάς. Δεν πάνε τα παιδιά τους στα λαϊκά μαθήματα, δεν κόβουν το νερό στα σπίτια τους, ούτε είναι άνεργοι οι ίδιοι.
Καταλαβαίνουμε πολύ καλά, ότι αυτή τους η στάση φέτος έχει να κάνει με την αλλαγή των συσχετισμών και την αυτοδυναμία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων που τους ενοχλεί.
Καταλαβαίνουμε γιατί δεν θέλουν συνδικάτα που να οργανώνουν αγώνες, να διεκδικούν : γιατί υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
Αυτή η πολιτική είναι που έχει αποφασίσει ήδη την αξιολόγηση του Σεπτέμβρη που θα φέρει νέα βάρη για την εργατική τάξη, τις αλλαγές στα εργασιακά με την περαιτέρω χειροτέρευση των όρων εργασίας και φυσικά το νέο συνδικαλιστικό νόμο για να θεσμοθετήσει περιορισμούς και εμπόδια στους αγώνες και την οργάνωση των εργατών.
Η επίθεση που δεχόμαστε θα κλιμακωθεί ακόμα περισσότερο κι ο ρόλος του ΠΑΜΕ, των εργατικών συνδικάτων και του Εργατικού Κέντρου δεν μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο από την οργάνωση του αγώνα, την διεκδίκηση ΣΣΕ εργασίας, την ανασύνταξη του κινήματος. Από την οργάνωση της αλληλεγγύης, την υπεράσπιση των λαϊκών στρωμάτων, την αντεπίθεση.
Το γλέντι του ΠΑΜΕ, το γλέντι αλληλεγγύης την Τρίτη 30 Αυγούστου θα γίνει ΚΑΝΟΝΙΚΑ. 
Καλούμε τους ανέργους, τους απλήρωτους, τη νεολαία, τις λαϊκές οικογένειες της πόλης να δώσουν πληρωμένη απάντηση στη Δημοτική Αρχή και τη μεγαλοεργοδοσία με την πλατιά διακίνηση του κουπονιού ενίσχυσης του γλεντιού και τη μαζική συμμετοχή στο γλέντι όπως κάθε χρόνο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.