Header Ads

Επίσκεψη του Προέδρου του Ποταμιού στο Δήμαρχο Ιωαννίνων- Αεροδρόμιο και Αυτοδιοίκηση στην ατζέντα της συζήτησης

Επίσκεψη του Προέδρου του Ποταμιού στο Δήμαρχο Ιωαννίνων- Αεροδρόμιο και Αυτοδιοίκηση στην ατζέντα της συζήτησης

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, είχε το πρωί συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο γραφείο του, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο του κόμματος στα Γιάννενα, Πέτρο Μπούγια, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην περιοχή.
Τα θέματα της Αυτοδιοίκησης, τα προβλήματα της περιοχής και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, κυριάρχησαν στη συζήτηση, μάλιστα για το αεροδρόμιο ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως είναι ντροπή για το πολιτικό σύστημα της Αθήνας το ότι δεν έχει δώσει λύση για το αεροδρόμιο.
Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον επικεφαλής του Ποταμιού επαναλαμβάνοντας πως «οι πόρτες του Δημαρχείου Ιωαννίνων είναι ανοιχτές σε κάθε εκπρόσωπο του δημοκρατικού τόξου του πολιτεύματος μας, γιατί στους πολύ κρίσιμους καιρούς που ζούμε είναι σημαντικό να συνομιλούμε μεταξύ μας να ανταλλάσουμε απόψεις, να προφυλάσσουμε τη δημοκρατία από τα … περίεργα σημάδια που βλέπουμε στον καιρό της κρίσης».
Σε ότι αφορά τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση -όπως είπε ο  Δήμαρχος στις δηλώσεις του -  μετέφερε την αγωνία του για  να θωρακιστεί η Αυτοδιοίκηση, η οποία ιδιαίτερα στον καιρό της κρίσης έχει επιφορτιστεί με πολλές ευθύνες, ενώ υφίσταται συνεχώς περικοπές πόρων.
Όπως είπε ο κ. Μπέγκας ο Δήμος Ιωαννιτών έχει μια καλή οικονομική υγεία , μπορεί και χρηματοδοτεί έργα από δικούς του πόρους, σχεδιάζει για το ΕΣΠΑ, ενώ η προσπάθεια του είναι να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της περιοχής κι ένας κρίσιμος παράγοντας για την ανάπτυξη  είναι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.
«Μετέφερα στον κ. Θεοδωράκη την αγωνία μου για το αεροδρόμιο. Ένα κρίσιμο στοιχείο για την ανάπτυξη του τόπου είναι η ολοκλήρωση του αεροδρομίου που θα ολοκληρώσει τις μεταφορικές υποδομές στην Ήπειρο, Θα μας επιτρέψει να φέρουμε κόσμο από το εξωτερικό να στηρίξουμε την επιχειρηματικοτητα και τον τουρισμό. Το αεροδρόμιο είναι η έξοδος μας προς το εξωτερικό και το έχουμε μεγάλη ανάγκη», είπε ο Δήμαρχος.
Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε πως είναι στη διάθεση του Δήμου Ιωαννιτών για να στηρίξει τις προσπάθειες του.
«Οι κυβερνήσεις αλλάζουνε, οι περιφερειάρχες αλλάζουνε, οι δήμαρχοι αλλάζουνε και εγώ  θυμάμαι να έρχομαι δημοσιογράφος στην περιοχή και δεν έχει αξιωθεί η Ήπειρος να αποκτήσει ένα αεροδρόμιο όπως της πρέπει. Αν  αναλογιστούμε ότι μιλάμε όχι για μια υπέρογκη αλλά για μια πολύ λογική δαπάνη, νομίζω ότι είναι ντροπή για το πολιτικό σύστημα στην Αθήνα το ότι δεν έχει βρει μία λύση για τα Γιάννενα, μια πόλη με τόσους φοιτητές και επισκέπτες. Εμείς είμαστε στη διάθεση σας για να βρεθεί λύση, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούνε να ακούσουν αυτό το λογικό αίτημα», δήλωσε για το θέμα του αεροδρομίου ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Όπως σημείωσε με το Δήμαρχο συζήτησαν όλα τα προβλήματα του τόπου και «του είπα ότι είμαστε στη διάθεση του να βοηθήσουμε και να πιέσουμε, γιατί η άποψη μας είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγούμε από την κρίση αν δεν αναπτυχθούν οι πόλεις μας κι αν δεν ενισχυθούν οι δήμοι με αρμοδιότητες και λεφτά. Περπατώντας με τα πόδια στην πόλη είδα ότι υπάρχουν πολλά κατεβασμένα ρολά, αλλά αυτό δεν είναι θέμα του Δημάρχου, είναι θέμα όλων μας. Πρέπει να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να ξαναζεστάνουμε την οικονομία της χώρας, της Ηπείρου των Ιωαννίνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.