Header Ads

Πολλές οι ζημιές από τη θεομηνία του Σαββάτου στην Πρέβεζα

Πολλές οι ζημιές από τη θεομηνία του Σαββάτου-
Στην συγκρότηση επιτροπής ζημιών προχώρησε ο Δήμος Πρέβεζας-
Να κηρυχθούν ως πλημμυροπαθείς οι περιοχές Δημοτικής Ενότητας Λούρου και Ζαλόγγου ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου
Στην συγκρότηση επιτροπής εκτίμησης ζημιών που προκλήθηκαν σε κατοικίες, οικοσυσκευές, επιχειρήσεις κτλ από την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή της Πρέβεζας το Σάββατο 22 Οκτωβρίου προχώρησε ο Δήμος. Έργο της επιτροπής-η οποία ήδη από την Κυριακή ξεκίνησε τις αυτοψίες- είναι η άμεση καταγραφή των προβλημάτων που άφησε πίσω της η πρόσφατη κακοκαιρία. Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πρέβεζας και στο τηλέφωνo:2682989006.
Να θυμίσουμε ότι πολλά προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που έπληξε το δήμο Πρέβεζας κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου. Η πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 40 κλήσεις για άντληση υδάτων κυρίως από υπόγεια σπιτιών στη Σαμψούντα, στο Κανάλι, στη Σινώπη, στον Ωρωπό, στον Λούρο στον Αρχάγγελο και στην Πρέβεζα. Το νερό στην εθνική οδό Πρέβεζας -Ιωαννίνων στο ύψος του Ζέφυρου έφτασε μέχρι τον δρόμο , ενώ σημειώθηκε και ένα ατύχημα με αυτοκίνητο που εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε παρακείμενη έκταση, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός. Κτηνοτροφικές μονάδες αλλά και επιχειρήσεις υπέστησαν μεγάλες ζημιές ενώ σημειώθηκαν και καταπτώσεις πρανών σε διάφορα σημεία του δρόμου. Στην παραλιακή ζώνη της Καστροσυκιάς και της Λυγιάς οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ οι κάτοικοι παρομοίασαν το φαινόμενο με "τσουνάμι” το οποίο σάρωσε στο πέρασμά του σπίτια, επιχειρήσεις και καλλιέργειες. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι μαζί με τα συνεργεία του Δήμου βρέθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες στα σημεία που επλήγησαν προσπαθώντας να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Την ίδια στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου σε δελτίο τύπου κάνει λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα με εντονότατες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν ζημιές τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και σε κτίρια κατοικιών, επιχειρήσεων, κτηνοτροφικών μονάδων καθώς και σε καλλιέργειες, ενώ ζητά οι περιοχές Δημοτικής Ενότητας Λούρου και Ζαλόγγου να κηρυχθούν ως πλημμυροπαθείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.